miercuri, 17 noiembrie 2010

Amintiri uitate [yaoi] -Capitolul 5

Tanarul ramase cu ochii atintit asupra celuilalt.Cum de Yuri nu-i zisese ca are un frate.Si mai ales pe Jay Defferson.Statea si se gandea la numele lor de familie.Nu era acelasi.Il privi pe Ray.Ar fi vrut sa-l intrebe de ce se certa cu fratele lui,dar nu indrazni.
-Si cum l-ai cunoscut pe Yuri?intreba vedeta in cele din urma.
Thony lasa privire in jos.Ezita sa ii raspund.
-Era intr-o noapte.O nopate de primavara.Aveam paisprezece ani.Statem pe o banca infrigurat si flamand.Ca de obicei imi duceam veacul pe strazi.In casa de copii la care fusesem nu stiau decat sa te puna sa muncesti,dandu-ti doar apa si paine.Asa ca am reusit sa fug de acolo.Ma lungisem in speranta ca,in adierea inghetata a vantului,in fosnetul linistit al frunzelor as putea gasi in sfarsit un loc unde sa ma pot odihni.As fi vrut sa plec in rai,acolo unde ma asteptau parintii mei.In fiecare seara visam asta.Era un tunel lung intunecat,iar la capat un inger cu ochii albastrii ca cerul,cu surasul dulce ca mierea imi intindea bratele pentru a putea sa ajung la ea,insa cu cat alergam mai mult,cu atat era mai departe era pana cand se pierdea in intunericul sumbru care ma conducea in aceeasi camera in care respiram cu greu.Unde lacrimile fierbinti se scursesera pe perna rece,in acel pat neprimitor.Toate astea mi le aminteam privind acele mici sclipiri ce-si trimiteau splendoarea spre fata mea,mangaind-o cu a lor stralucire angelica...se opri parca inecat in amintiri.
Thony isi aducea aminte fiecare detaliu.In acea seara luna isi ascundea stralucirea sub norii nedeslusiti ce-si imbibau negrul dezolant intr-o imensitate pustie de care,de multe ori te speriai.Ai fi vrut sa te ascunzi sub imperiul unui ultim zambet,insa oricat intindeai mana spre acel vis erai coplesit de o singuratate apasatoare ce-si scurgea veninul in mintea ta,in corp...in inima lasandu-te stingher,fara un ideal,fara o soarta in care sa crezi.
Timpul isi intrerupse cursul infinit,incetand sa mai treaca.Statea si admira vantul ce spulbera petalele rozalii ale florilor de cires,cu adierea sa necontenita.Splendoare acelei privelisti devasta orice nefericire.
-Stand si privind in intuneric,continua Thony,un baiat a venit la mine,m-a luat in brate.am inchis ochii.Chiar am crezut ca e un inger.A doua zi cand m-am trezit eram intr-o camera mare,frumoasa si calda.Mi-era atat de frica sa nu fie doar un vis,doar o amagire.De atunci Yuri a avut grija de mine.

Ray il privea cu admiratie , parca vrajit de acei ochi plapanzi , de acel suflet micut , ce se putea rupe la orice atingere pala . Suferise atat de mult cand fusese copil si totusi...avea puterea sa mearga inainte si sa creada in el . Toti cei cu care iesise Ray erau doar baieti bogati, pe care fie nu-i interesau de celalalt partener , ci doar de propria lor persoana , sa aiba ei de castigat din urma acestei relatii , fie cu baieti ce vroiau doar pozitia lui in inalta societate .
-Unde mergem ? Ce cautam in cartierul asta luxos ? intreba Thony.
-La mine acasa ! La una dintre ele . O sa iti placa . Maine as vrea sa te duc undeva . Dar asta vom vorbi la restaurant . Am observat ca ai multe carti in biblioteca. Majoriatatea erau scrise de un anumit scriitor, e vreo legatura intre el si tine ?
-E tatal meu . Dar nu semanam prea mult . Eu sunt mult mai aiurit . Nu m-as vedea deloc scriind o carte , poate un articol despre tablouri . Sunt cateva dintre ele , pictate de Mozzart si Shacspiar...
Ray incepu sa rada cu pofta , dandu-si seama de cunostintele prietenului sau in materie de arta.
-Mozzart e muzician . Si nu se zice Shacspiar ci Shakespear , si e scriitor nu pictor . N-ai citit si tu Romeo si Julietta ?
Baiatul il privi cu o fata nedumerita . Nici nu auzise de asa ceva pana acum . Stia bine ca-i incurca intre ei .
-E vorba despre o iubie imposibila dintre un baiat si o fata ce se termina tragic pentru amandoi . Se sinucid , band otrava.
-Ce trist ! Cum sa te sinucizi ? De ce ? Puteau sa fuga sau sa ceara ajutorul cuiva ! spuse Thony cu ochii bulbucati si cu siroaie de lacrimi curgand pe fata sa . Whoa , nu vreau sa se termine asa .
Dupa doua ore de mers cu masina , cei doi ajunsera la casa lui Ray . Thony ramase cu gura cascata . De fapt locuinta vedetei parea mai mult un palat . Usile se deschisera la sosirea stapanului si acesta intra in curtea vilei . O curte mare , plina cu flori , iar in mijlocul lor o fantana arteziana din care tasnea apa sclipind in sute de culori ce-ti indulceau privirea . In jurul sau erau plantate flori , in special trandafiri . Cate un rand din fiecare culoare imprejmuiau fantana ; rosii , albi , roz , galbeni . Parea un adevarat curcubeu floral . Aleea era lunga , pe margini garduri de verdeata dadaeau un aspect placut . Bancutele albe straluceau ca zapada . Mese de aceeasi culoare cu picioarele din argint stateau necontenite in caldura epuizanta . Thony nu stia ce sa zica . Ce cautau aici , in mijlocul unui cartier aristocratic ? In fata masinii aparura imedit trei baieti chipesi , imbracati in costume negre cu o camasa alba si cu o batista rosie la piept . Toti aliniati in sir . Unul dintre ei se oferi sa-i deschida portiera vedetei , insa acesta facu semn sa o lase pe a lui si sa o deschida pe a partenerului sau din masina .
Servitorul facu o plecaciune in fata lui Thony si-i deschise portiera . Baiatul nici nu stia ce sa faca ; sa iasa , sa nu iasa , in sfarsit luandu-si inima in dinti pasi in curtea vilei . Era putin nesigur pe el . Cum se ajunsese sa fie invitat la cel mai mare cantaret din America ? Mai bine zis sa fie adus . Una peste alta , vazand el ca nu are ce face se hotari sa faca o impresie buna , dar nici asta nu-i va reusi deloc .
Ray ii vazuse nesiguranta si se duse spre el , il prinse de maini si-i saruta fruntea , apoi ochiul , obrazul coborand spre gat . Thony statea cu ochii deschisi si incepu sa tremure , Il stranse pe cantaret de mana.Acesta se opri privindu-l.
-De ce tremuri ? Cumva...Te gandesti la ce ma gandesc si eu ? il intreba provocator acesta .
Thony stramba din nas si se smuci din bratele vedetei , prefacandu-se ca nu s-a intamplat nimic si se intoarse incepand sa bombane . Cantaretul ii apuca din nou mana fierbinte , ce tremura incet si-l trase spre scari .
Dupa ce urcara,li se deschsera usile . Inauntru,ceva de nedescris . Un hol mare cu podeaua din marmura de cea mai buna calitate, si in fata niste scari mari se intindeau pana la al treilea etaj al vilei . Un candelabru imens impodobit cu niste cristale Swarovski se putea observa agatat de tavan.
Zece serviori foarte bine aranjati , cinci fete intr-o rochie scurta , involonata , albastra ca marea , toate cu un coc japonez , machiate foarte natural , baietii in costume bleumarin cu o camasa alba erau aliniati de-o parte si de alta a covorului .
-Buna ziua , domnule ! facura acestia o plecaciune .
Thony ii privi ingandurat . Ray il trase dupa el si se dusera in fata scarilor . Thony privi in sus zambind.
-De cand n-am mai facut asta ! sopti acesta.Auzi , pot sa fac ceva?
-Sigur , ce vrei .
Thony se urca la etajul trei , se puse pe balustrada scarii cu fundul si-si dadu drumul spre parter . Insa nu observa ca aceasta tocmai fusese data cu ceara si ii alunecara mainile facand-l sa cada pe spate .
-Nu,Thony!

Ray fugi spre el . Se auzi o bubuitura puternica . Ce se intamplase ? Ray reusi sa ajunga acolo prinzandu-l pe Thony si cazand amandoi unul peste altul . Baiatul incerca sa ridice capul din bratele vedetei , insa acesta nu ii dadea drumul . Il tinea strans . Pana la urma Thony reusi sa se elibereze din stransoarea baiatului si cei doi se ridicara nevatamati .
-Idiot aiurit ce esti ! spuse cantaretul scrasnind din dinti . Cum naiba ti-a trecut prin minte sa te urci pe balustrada ? Daca nu ajungeam la timp , ce faceai?tipa acesta indreptandu-se catre prietenul sau . Cand iti va veni mintea la cap ?
Thony se dadea in spate , observand ca vedeta se apropie amenintator de el .
-Ce tot faci ? Esti mai cicalitor ca mama ! Lasa-ma o data in pace ! Ce tot vrei de la mine?Adica..si Thony se opri , ramanand fara cuvinte . Imi pare rau ! continua acesta . Stiu ca ti-ai facut griji pentru mine , dar chiar...nu inteleg , de ce ? spuse acesta privindu-l pe Ray in ochi .Ce vrei?De ce te uiti asa la mine?
-Te doresc . Pentru asta ma uit asa la tine ! Mai mult ca pe oricine . Corpul tau ma innebuneste , ochii tai ma dispera , buzele tale sunt atat de nevinovate incat parca ar cersi iubire .Din cauza asta ! ii spuse cantaretul , indreptandu-se spre el cu pasi marunti.
-Nu!spuse Thony . N-ai cum ! Esti baiat , cum sa ma doresti !? Ce spui ?
Tot dandu-se in spate , Thony observa ca intr-un final nu mai are unde sa se duca pentru ca se lipise de zid .Ray se oprise la cativa centimetri de el si il masura din priviri cu un zambet siret . Il apuca de maini cu una de a sa si i le ridica deasupra capului , tinandu-le strans , nelasand-o pe victima sa să faca nicio miscare,iar cu cealalta mana ii prinse fata . Il privea ca si cum nimic si nimeni nu ar mai exista . Ar fi vrut ca si Thony sa creada la fel . Insa privirea lui parea a ascunde doar teama si dezamagire . Ochii sai verzi , murmurau soaptele inimii sale . Oricare ar fi fost acestea , cantaretul se hotari sa nu le ia in seama.
Asa ca se apropie de buzele baiatului . Ii simtea respiratia ; simtea cum corpul acela lipit de al sau tremura , cum frica pusese stapanire pe prietenul lui . Thony lasa privirea in jos , fiindu-i rusine de ochii plini de dorinta ai cantaretului , ce-l dezbracau din priviri . Cum de isi dorea atat de mult sa simta caldura trupului vedetei , buzele lui sa-i sopteasca ceva si apoi sa-l prinda in jocul pasiunilor , acel joc in care trupul si sufletul se imbina , creand niste momente de placere deosebita . Deschise ochii larg . La ce se gandea ? Ce facea ? Cum sa vrea acel lucru ?
Ray nu se putea abtine si-si unii buzele sale cu ale lui Thony . Ii dadu drumul la maini , pentru ca observa ca nu mai are rost sa-l tina . Baiatul era prins deja in mrejele agoniei sale,in acel sarut ce vădeste pasiunea in tine si trezea cele mai profunde ganduri si mai curate sentimenete . Ray ii puse mana in jurul taliei strangandu-l langa trupul sau , iar cu cealalata ii prinse capul nepermitandu-i sa se zbata . Thony insa , lasa mainile pe langa corp.Chiar urma sa cedeze in fata cantaretului ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu